[Dutch-chapter] next meeting 14 december

Jeroen Jansz J.Jansz at uva.nl
Wed Nov 28 20:20:21 UTC 2007


Dear all,
 
we are in the midst of fine-tuning our program for our next meeting on Friday 14 December (15.00 - 18.00u, Utrecht). I am sure it will become another interesting DiGRA/AGS meeting. I will send you the invitation, the program and information about the venue early next week.
 
Today, the NVPI issued a statement about the possibility of outruling certain violent games. Here it is. Prepare your comments on this issue, I would suggest.
 
JJ

Verbod op 'extreem gewelddadige' games?


Hilversum, 28 november 2007 - De NVPI heeft kennis genomen van het verzoek van de Tweede Kamer aan de minister van justitie om geïnformeerd te worden over de mogelijkheden om bestaande wetten te veranderen om het mogelijk maken om 'extreem gewelddadigde' games te verbieden.

De NVPI is benieuwd naar de reactie van de minister hierop. Het introduceren van een verbodsmogelijkheid brengt immers ingewikkelde discussies met zich mee ten aanzien van de relatie tussen geweld in games en feitelijk gedrag, objectieve meetbaarheid van het begrip 'extreem',  het vrije verkeer van goederen binnen de Europese Economische Ruimte en de vrijheid van meningsuiting. 

De NVPI is van mening dat deze discussies helemaal niet gevoerd hoeven te worden. De branche is zich als geen ander bewust van haar eigen verantwoordelijkheid en heeft daarom een zeer stevig leeftijdsclassificatiesysteem (PEGI) ontwikkeld dat - in combinatie met bestaande wetgeving (artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht) en media-educatie - meer dan voldoende mogelijkheden biedt om jongeren te beschermen. Een verbod op bepaalde content biedt niet méér bescherming. Het leidt er simpelweg toe dat de content uit het directe zicht van de overheid en de branche raakt en in plaats daarvan in een 'grijs', oncontroleerbaar circuit beland. 

Wouter Rutten Hoofd Communicatie

www.nvpi.nl

 
************************************************************
Dr Jeroen Jansz
 
University of Amsterdam
Department of Communication Science
The Amsterdam School of Communications Research (ASCoR)
Oost Indisch Huis, Room D 109a
Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam, the Netherlands
phone: (+31) 20 525 3387
fax: (+31) 20 525 3681
email: j.jansz at uva.nl
website: http://users.fmg.uva.nl/jjansz
 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mail.digra.org/pipermail/dutch-chapter/attachments/20071128/3414bba3/attachment.html 


More information about the Dutch-chapter mailing list